– Återvinning och miljöfrågor är något som ligger i framkant, och något alla måste tänka på idag, och det känns bra att få vara en del av det, säger Veronica Roth.

Veronica Roth – en nyckelspelare i Sveriges nya återvinningsorganisation

Profilen

Veronica Roth anställdes av Svensk Däckåtervinning (SDAB) hösten 2021. Hennes långa erfarenhet inom administration och kundtjänst kommer henne nu väl till pass när hon styr upp hela kundtjänstbiten för Sveriges nya återvinningsorganisation SDAB 2.0, som invigs vid årsskiftet och kommer att hantera återvinningen av omkring 90 000 ton däck årligen.

 Inför att SDAB 2.0 drar igång kommer en ny app att lanseras, där kunderna enkelt kommer att kunna beställa däckhämtning direkt i mobilen. Att utveckla appen är en av Veronicas främsta arbetsuppgifter.

– Det känns jättekul och inspirerande att få vara med och ta fram och utveckla något helt nytt, säger Veronica Roth, kundtjänstansvarig på SDAB. 

Att arbeta med återvinningsfrågor är för henne inget främmande, Veronica har tidigare arbetat för Ragn-Sells däckåtervinning i sju år. 

– Återvinning och miljöfrågor är något som ligger i framkant, och något alla måste tänka på idag, och det känns bra att få vara en del av det. Vårt arbete innebär även att se till att kunderna är medvetna om återvinning och vet vad som händer med däcken, säger hon.

 Administration och kundservice är något hon har arbetat med hela livet. 

 – Jag har varit en slags spindel i nätet sedan jag gick ut gymnasiet, men det här projektet blir ändå något helt nytt för mig. Det känns både spännande och utmanande. 

Hon fortsätter:

– Det kändes jättekul att få frågan att vara med i uppstarten av det här arbetet. Det ska bli roligt att få vara med och utveckla något nytt inom det jag har arbetat med länge. 

 Veronica är kundtjänstansvarig i projektet och är något av en nyckelspelare. Hennes främsta uppgifter är att se till att det finns ett fungerande flöde, för både kunder och anställda.

– Vi vill modernisera, utveckla och göra det smidigt för alla inblandade. Vi vill försöka hitta en lösning som fungerar hela vägen. Min roll är att se till att alla delar i flödet fungerar och att alla delar har vad de behöver, både kunder, chaufförer, transportörer och annan personal. Det ska bli en enhet så att säga, det ska inte ska spreta åt olika håll, utan alla ska kunna arbeta i samma system.  

Det hon ser mest fram emot är att ha kommit så långt i arbetet att de kan börja testa appen för att se hur den fungerar. Därefter ser hon mest fram emot att se vilken respons återvinningsprojektet får.

– Målet är att samla in så mycket däck som möjligt för återvinning och att få så många kunder som möjligt att ansluta sig och teckna avtal just för detta ändamål, säger hon. 


Namn: Veronica Roth

Ålder: Fyller 53 i år

Bor: Åstorp

Familj: Två vuxna barn

Intressen: Umgås med vänner och familj, lösa korsord, laga mat och läsa

Favoriträtt: Svensk husman och asiatiskt

Annons:
Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår