F1-loppet i Brasilien slutade katastrofalt för Ferrari.

Dubbelpunka för Ferrari i Brasiliens GP

Motor

Ferrari satte krokben för sig själva i nästa sista F1-loppet för säsongen i Brasilien. En kamp mellan Sebastian Vettel och Charles Leclerc ledde till att båda bilarna fick punktering och fick bryta. Se den spektakulära videon på kraschen.

Charles Leclerc startade på plats 14 efter att blivit nedflyttad tio platser på grund av ett motorbyte. Men han körde upp sig i ett ursinnigt tempo och på varv 66 var han ikapp teamkollegan Sebastian Vettel, som då låg på fjärde plats. I kurvan Senna-S tog sig Leclerc förbi Vettel på insidan i en fräck och skicklig omkörning. Det kunde Vettel inte acceptera så han kontrade direkt. När Vettel nästan var förbi Leclerc vek han in något i Leclercs spår. Det ledde till en dramatisk kollision där båda bilarna fick punktering, Leclerc på höger framhjul och Vettel på vänster bakhjul. Dessutom förstördes Leclercs hjulupphängning.
- Vad i helvete gör han där, hördes Vettel skrika på teamradion.

– Jag körde om honom i kurva ett, sedan stängde jag dörren och han tog utsidan i kurva 4. Han valde utsidan, jag visste att han var där och jag lämnade plats åt honom, men han ville tydligen gå tajtare och vi kraschade, förklarade Charles Leclerc efter loppet.

Stallchefen Matti Binotto pratade efter loppet om att det hela var ett ”dumt misstag och att båda förarna bär en del av ansvaret”.
Loppet vanns av Max Verstappen från Red Bull , framför Pierre Gasly från Toro Rosso och Lewis Hamilton, Mercedes. Men Hamilton förlorade pallplatsen efter att blivit bestraffad med fem sekunder. Tredjeplatsen togs istället över av Carlos Sainz, McLaren.

Här är en video på kraschen.

Annons:
Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår