Anlagd brand totalförstörde Däckia i Falkenberg

Företagaren

En brand som totalförstör är bland det värsta som kan drabba ett företag. Bröderna Patrik och Niklas Sjöberg på Däckia i Falkenberg hade ändå tur i oturen. Redan första arbetsdagen efter branden hade de ny lokal och två dagar senare var verksamheten i full gång igen.

Det var natten till den 23 april förra året som någon anlade en brand i fastigheten där Däckia har sin verkstad i Falkenberg. I fastigheten fanns också ett större åkeri. – Jag fick samtal på lördagsnatten om att verkstaden brann. När jag kom dit var allt övertänt och det var bara att konstatera att vi inte hade något jobb att gå till på måndagen, säger Niklas Sjöberg. Men försäkringsbolag och övriga inblandade agerade blixtsnabbt. Redan på måndagen fick Däckia nya lokaler på samma gata i centrala Falkenberg. På tisdagen anlände ny utrustning från Däckia i Göteborg och Continova i Kungsbacka. Redan på onsdagen levererade Interwheel i Karlstad de första ersättningshjulen till kunderna. – Vi var mitt uppe i högsäsongen när de sista kunderna skulle skifta från vinterhjul till sommarhjul. Trots det som hänt lyckades vi på något märkligt sätt klara alla bokningar vi hade. Jag måste säga att vi hade god hjälp av Däckias kundsupport som gjorde ett fantastiskt jobb. De har backup på vårt datasystem och kunde där se alla kunder som hade däckhotell, samt vilken typ av däck och fälg deras fordon skulle ha, berättar Niklas.

Det har snart gått ett år sedan branden som ödelade Däckia i Falkenberg. Däckverkstaden finns nu i nya lokaler och det mesta i utrustningsväg är också på plats. Lite finputs återstår innan allt är som bröderna Niklas och Patrik Sjöberg önskar.

Vid brandtillfället fanns 680 omgångar hjul på däckhotellet, varav cirka 500 var vinterhjul som redan skiftats. – Det var den stora biten att ta tag i när de skulle läggas på under hösten. Allt gick inte smärtfritt, men det har ändå löst sig på ett bra sätt. Niklas har jobbat på Däckia i Falkenberg sedan 2004 och hans bror började 2001.– Det var hemskt att se när det brann, summerar Patrik. Polisen grep en person som misstänktes ha anlagt branden, men han släpptes i brist på bevis.

Annons:
Annons:

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår